DYNAMICS CRM CALCULATED VE ROLLUP FİELD

1.    CALCULATED VE ROLLUP FİELD 

Linkler



Calculated fields (hesaplanmış), alanlar form üzerinde hesaplama yapılmış alanlar açmamıza olanak sağlar. Örnek datediff kullanımı ile teklif açılış ve kapanış tarihi arasındaki farklar, veye now() fonksiyonu ile teklifin açılışında bugüne kaç gün geçtiğini görmek için kullanabiliriz.
Rollup Fields:(Toplama alanları) : Rollup alanlar firmaveya kişi gibi entitylerin teklif, firsat üzerindeki alanların toplamını(veya sayısını,count,min,max,sum, avg) dinamik olarak tutar. Örneğin firma üzerine açık fırsatlar toplamı diye bir alan açıp, gerekli kuralları verirsek(alan açma sırasında)  başka hiçbir şey(process,plugin,js,trigger) yapmamıza gerek kalmadan firma kartında firsat toplamını görebiliriz.
Rollup fields(Toplama alanları), oluşturulduğunda default olarak 12 saat sonra çalışacak şekilde ayarlanır. Sürekli kayıtları hesaplayıp sistemi yormaması için belirli bir scheduleda(takvime göre) toplam hesaplar.

Bu Schedule yi değiştirmek istiyorsak, settings-system jobs tan recurring system jobs ı seçip, ordan da modify recurrence diyip Schedule düzenleyebiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Microsft CRM makale arama seçeneklerinin default değerini değiştirme

CRM search can not find deactive records